Over RFA

Distributeur van Kawasaki robots
RFA is sinds de oprichting in 1992 de exclusieve distributeur van Kawasaki robots voor de Benelux. RFA betrekt de industriële robots van de Europese vestiging van Kawasaki Heavy Industrie LtD. Door de voortdurende opleiding van haar medewerkers biedt RFA deskundige ondersteuning aan de gebruikers van Kawasaki robots. Het preventief onderhoud aan de robots wordt door RFA’s monteurs verzorgd. Bij storingen kunnen de gebruikers van Kawasaki robots rekenen op de gespecialiseerde technici van RFA.

Organisatie
RFA is een dynamisch familiebedrijf met een platte organisatiestructuur. Er wordt veel waarde gehecht aan harmonieuze samenwerking met elkaar, leveranciers en klanten. RFA’s medewerkers hebben veel gedelegeerde verantwoordelijkheid en worden geacht zelfstandig verstandige beslissingen te nemen. RFA streeft ernaar weloverwogen te werken en zorgvuldig om te gaan met mensen, relaties, tijd en middelen. RFA’s beleid is om te streven naar een optimale werkomgeving op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu.

Activiteiten
RFA levert als distributeur Kawasaki robots aan Systeem Integratoren in de Benelux.
RFA integreert zelf ook Kawasaki robots
– In de metaalverwerkende industrie: Robotloaders
– In de voedingsindustrie en in eindverpakkingslijnen: Robotpalletisers

Innovatieve ontwikkelingenRFA heeft in eigen huis trendsettende software ontwikkeld:
– PatEdit: palletiseersoftware voor Kawasaki robotpalletisers
– RFA-Vision: visie systeem waarmee robots werkstukken herkennen en lokaliseren
– RFA-JobEdit: celbesturing voor Robotloaders bij freesmachines met pallet belading
– RFA-OPC  het koppelen van Kawasaki robots aan bovenliggende besturingssystemen
De door RFA ontwikkelde software wordt dagelijks gebruikt bij Eindgebruikers en Systeem Integratoren. Ook Europese collega distributeurs van Kawasaki robots gebruiken PatEdit en RFA-Vision. Nog meer erkenning heeft RFA’s software gekregen doordat ook Kawasaki PatEdit en RFA-Vision gebruikt en distribueert.